Een huis kopen

Een huis kopen is geen alledaagse gebeurtenis. Je doet het hoogstens een paar keer in je leven. Daarom gaan we zeer zorgvuldig te werk. In de beginfase, wanneer we uw woonwensen gedetailleerd in kaart brengen, vragen we u bijna het hemd van het lijf. Want alleen door deze wijze kunnen we heel gericht voor u zoeken. Uw toekomstige woongenot dient samen te gaan met een verantwoorde maandlast. Daarom krijgt u van ons desgewenst een helder, onafhankelijk hypotheekadvies dat optimaal rekening houdt met uw omstandigheden.Een woning is meer dan een dak boven het hoofd. Als u de sleutel in de voordeur steekt en u stapt naar binnen, dan wilt u zich thuis voelen. De woning dient daarom zoveel mogelijk aan te sluiten op uw woonwensen. Samen met Bruining en De Reus zult u er zeker in slagen een woning te kopen, die voldoet aan uw beeld.Voordat het evenwel zover is, onderneemt u een aantal stappen. Onderstaand leest u welke dat zijn. Uiteraard geeft Bruining en De Reus u graag een toelichting.

Uitgangspunten

De eerste stap die u samen met Bruining en De Reus neemt, is het op rij zetten van uw wensen. Waaraan wilt u dat de woning voldoet, in welke regio zoekt u een woning, hoeveel tijd heeft u en wat zijn uw toekomstplannen? Dergelijke vragen vormen de uitgangspunten voor uw zoektocht naar de juiste woning.Een belangrijk uitgangspunt zijn de financiën: in welke prijsklasse zoekt u een huis en beschikt u wellicht over eigen geld? Bruining en De Reus helpt u op weg om in kaart te brengen welke financieringsmogelijkheden er bestaan.Daarnaast maakt u heldere afspraken over welke werkzaamheden Bruining en De Reus in opdracht van u uitvoert en welke vergoeding (courtage) daarvoor geldt. Als u inderdaad in zee gaat met Bruining en De Reus worden de afspraken goed vastgelegd.

Op zoek

Als u en Bruining en De Reus alle uitgangspunten zorgvuldig hebben geformuleerd, kan de zoektocht beginnen. De eerste bron van informatie is het NVM-net. In dit actuele computersysteem staan per regio alle woningen vermeld die via een NVM makelaar te koop staan. Bekeken wordt of er een woning tussen staat die overeenkomt met uw wensen. Daarnaast worden het internet, de woningadvertenties in de huizenkranten en de dagbladen geraadpleegd. Ook u kunt uw bijdrage leveren door te surfen naar www.funda.nlDeze site biedt een scala aan te koop staande woningen door het hele land. U zult zien, dat het enthousiasme waarmee u en Bruining en De Reus te werk gaan al snel leidt tot een bezichtiging die voor u wordt geregeld.U loopt door de woning en kijkt of deze inderdaad aansluit op uw woonwensen. U zult zich als het ware nu al een beetje thuis voelen en uzelf zien wonen in het huis. Bruining en De Reus daarentegen kijkt met een ander oog. Bruining en De Reus let onder andere op het onderhoud van de woning. Met de bouwkundige kennis attendeert Bruining en De Reus u zonodig op achterstallig onderhoud en bij twijfel adviseert Bruining en De Reus u een bouwkundig specialist in te schakelen, zodra u serieus overweegt een bod uit te brengen.Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de buurt, de faciliteiten en het bestemmingsplan. Verder wordt u ingelicht over de vraagprijs: staat deze prijs in verhouding tot de geboden kwaliteit van de woning en de omgeving?

Uw aankoop

U vindt de woning die u graag wilt kopen. Bruining en De Reus start namens u de onderhandelingen en brengt een bod uit voorzien van eventueel ontbindende voorwaarden. U moet namelijk nog wel de financiering rond kunnen krijgen of wellicht wilt u de woning eerst bouwkundig laten keuren.Als de verkoper het bod accepteert, dan bent u de koper. Van de verkopende NVM-makelaar ontvangt u een concept koopakte, die Bruining en De Reus controleert. Bruining en De Reus kijkt of de koopsom, leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden en de eventuele lijst van zaken (roerend en onroerend) correct zijn weergegeven in het contract. Na goedbevinding en ondertekening door alle betrokkenen gaat de koopakte naar de notaris, terwijl u een kopie ontvangt.Soms komt het voor dat u een waarborgsom van 10% moet betalen of een bankgarantie moet afgeven via de hypotheekverstrekker, zodat alle partijen weten dat u aan uw verplichtingen kunt voldoen. Houd de uiterlijke datum van betaling goed in de gaten.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u een toelichting? Loop dan eens binnen bij Bruining en De Reus. Men neemt graag de tijd voor u.